Polarizált lencsék és nem polarizált lencsék – Mi a különbség?

Polarizált és nem polarizált lencsék – Mi a különbség?

Fa napszemüvegeink kínálatában, valamint közösségi média megjelenéseink alkalmával gyakran találkozhattok a polarizált lencsék kifejezéssel.

De vajon mit is jelent ez?

A legtöbben azt tudjuk róla, hogy plusz védelmet nyújt a szemnek és érdemes polarizált lencsékkel ellátott napszemüvegeket vásárolni, viszont azt nem, hogy ennek mi is a háttere.

Akár fa, bambusz vagy fém keretes napszemüvegekről beszélünk a keret választása mellett fontos szempontnak kell lennie a lencsék minőségének is.

Elsődleges szempont a napszemüveg vásárlás alkalmával, hogy minden szükséges UV-védelemmel rendelkezzen, majd ezután jön a polarizáltság kérdése. A polarizáció egy olyan különleges szűrő, amely kizárólag a függőlegesen érkező fényt engedi át, vagyis elhárítja és elnyeli a vízszintesen orientált fényt.

De mi is ez a vízszintesen érkező fény?

Minden olyan fényre mondjuk ezt, amely vízszintes irányból visszatükröződhet kedvenc fa napszemüvegére, mint például a víz tükrében felcsillanó napfény, vagy a különböző tárgyakról, amelyek elnyelik vagy tükrözik azt.

Miért van ennyi polarizált fa napszemüveg a mi kínálatunkban is?

  • Mert elnyeli és elhárítja a bosszantó tükröződéseket.
  • Sokszor élesebb látást, jobb kontrasztot nyújt intenzív fényviszonyoknál.
  • Csökkenti a szemek megterhelését vakító fényben.
  • Kényelmesebb viselet a szemnek.
  • Nagyon ajánljuk szabadtéri sportok űzéséhez.

Viszont, ha ennyire jó, akkor miért van a fa- és bambusz napszemüvegeink között olyan, aminek nincs polarizált lencséje?

A sok pozitívum mellett nem nyújt a polarizáltság extra UV-védelmet, így azok számára, akik színesebben, fényesebben szeretnék látni a világot, azok számára kitűnő választás a színes lencséjű napszemüveg kollekciónk.

Valamint külön fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a polarizált lencsék megnehezítik az LCD képernyő olvasását is, így akinek a kocsijában LCD kijelző van, azok számára jobb választás a nem polarizált lencséjű termékcsaládok.

A fa napszemüvegek leírásánál mindig feltüntetjük, hogy melyik napszemüveg polarizált, így könnyen kiismeritek magatokat kínálatunkban.

Egy-két kedvenc, amelyek polarizált lencsékkel rendelkeznek. Válaszd ki te is a kedvenced!

Forever Young – Black 

The Clubmaster – Golden

WoodenChoiceMegosztás:

FEL