4 tevékenység, ahol hordanod kell kékfényszűrős szemüveget!
kékfényszűrő szemüveg

4 tevékenység, ahol mindenképp hordanod kell kékfényszűrős szemüveget!👩🏻‍🏫

A modern életmód rengeteg kihívással állít szembe minket, amikkel nagyszüleinknek azelőtt nem kellett vesződnie.  A digitális eszközök használata egyre inkább részévé válik a mindennapi életünknek, ezt használjuk már jegyzetelésre, munkára és a személyes szórakoztatásunkra is. Ezáltal a kék fény állandóan jelenlen van életünkben, ami pedig hosszú távon negatív hatással lehet a szemünk egészségére és kihatással lehet a mindennapi életünkre is, hiszen fejfájást, szemfáradságot és gyorsabb kimerülést is eredményezhet és hatással van a szemünk egészségére és általános jólétünkre.

Alábbiakban összegyűjtöttünk 4 tevékenységet, ahol a kékfényszűrő szemüvegek hordása elengedhetetlen Számodra is! Az utolsóra sokan nem gondolnak. 😉

1. A munkahelyi számítógép használat

Az irodai munka során a számítógépek folyamatos használata nem csak a testtartásunkat, de a szemeinket és az általános jólétünket is veszélyezteti, hiszen a gépek által kibocsátott kék fény fokozhatja a szemfáradtságot és még akár látási problémákhoz is vezethet.

Ha hosszú időt töltesz számítógép, vagy laptop, esetleg telefon előtt a munkád miatt, akkor mindenképp hasznos, ha kékfényszűrős szemüveget, monitor szemüveget viselsz közben. A kékfényszűrős szemüveg hasonlóan működik, mint egy napszemüveg, amely az UV sugaraktól véd, ugyanis megszűri a kék fényt,í gy az nem károsítja a szemeidet.

Ha a szemeid egészsége miatt nem kezdtél még el hordani kékfényszűrős szemüveget, akkor hátha ez a pár tény segít a döntésben:

A kékfényszűrős szemüveg hordása:

  • csökkentheti a benned felmerülő belső feszültséget;
  • javíthatja a koncentrációt;
  • elősegítheti az általános jólétet, a kényelmet a munkahelyeden;
  • és még az alvásod minőségét is javítja.

2. Esti olvasás és tanulás telefonról, számítógépről, tabletről

Ha Te is a számítógépeden, tableteden, vagy telefonodról tanulsz, vagy olvasol, akkor figyelj!

Habár a kék fény napközben is nagyon káros hatásokat tud elérni, az esti használat nem csak az általános jólétet és a szemeid egészségét veszélyezteti, hanem az alvási ciklusod minőségét is!

Az esti órákban történő kék fény kibocsátás azért is hat rosszul az alvási ciklusunkra, mert csökkentik a melatonin termelést, amely az alvásunk minőségében játszik nagy szerepet. Ha nagyobb mennyiségben vagyunk kitéve a kék fénynek este, úgy a testünk azt érzékeli, hogy még nappal van, így csökkenti a melatonin termelést, és nehezebben álmosodunk el, kevésbé lesz mély az alvásunk.

Ebben a helyzetben a kékfényszűrős szemüveg viselése kiemelten fontos.

 

3. Videójátékozás, számítógépes játékok

A videojátékok témájában számos káros hatást sorol fel a szakirodalom, viszont kiemelten fontos, hogy az éles színei, a felvillanó képei és a magas kék fény kibocsátása nagy kihívást jelent szemeidnek, sőt jóval nagyobb megerőltetésre is készteti őket, mint az átlagos telefonhasználat.

Az ilyen fajta intenzív kék fény expozíció számottevően hozzájárulhat a szemfáradtsághoz és a szemészeti problémák kialakulásához, valamint fejfájást és koncentráció csökkenést is okozhat.

Amennyiben videójátékozás, számítógépes játékozás vagy már csak a TV nézéshez is hordod a kékfényszűrős szemüvegedet, sokkal könnyebben fogsz tudni elaludni, kevésbé fogsz fejfájást tapasztalni, és a szemeid is megköszönik hosszú távon, hogy vigyázol rájuk.

A kékfényszűrős szemüveg nem megoldás a videójáték szenvedélyre, viszont segít abban, hogy legalább a szemeid egészségét és a testi jólétedet megőrizze.

4. Vezetés sötétben

Az este folyamán biztos te is tapasztaltad már, hogy a szemeid fáradtabbak, esetleg nehezebben tudod nyitva tartani, és amikor szemben az autó lámpái egyre közelednek, ez a hatás egyre fokozódik.

Ezért is ajánljuk, hogy vezetés közben mindenképp hordj napszemüveget nappal, este pedig kékfényszűrős szemüveget, ugyanis este hasonlóan, mintha telefonoznál, nagyobb kék fény hatásnak van kitéve a szemed az utakon.

Ha kékfényszűrős szemüveget hordasz vezetés közben, tapasztalhatod, hogy:

  • Látásod élesebb marad;
  • Kevésbé reagál rosszul a szemed a fényvisszaverődésekre, hiszen a szemüveg segít kiszűrni azokat;
  • Csökkenti a szemfáradságot.

 

A kékfényszűrő szemüvegek hordása nem csak az aktuális kényelmet növeli, hanem hosszú távon is megóvja a látásunkat. Ha sok időt töltesz képernyők előtt, akár munka, akár szórakozás céljából, fontolóra kell venned egy kékfényszűrő szemüveg beszerzését.

 

Ez egy olyan beruházás, amit a jövőd egészségéért kell tenned!

Nálunk az alábbi típusokat találod, kiemelten jó áron!

 

Itt találod kékfényszűrős szemüvegeinket:

The Sixties: Retro hangulatot árasztó, a ’60-as évek stílusát idéző különleges darab.

Black Classic: A klasszikus dizájn, amely minden öltözékhez tökéletesen illik. Ideális választás azoknak, akik egyszerű, mégis elegáns megjelenést preferálnak.

Black Diamond: A letisztult, modern design rajongóinak tökéletes választás. A fekete keret univerzális, és minden környezetben jól mutat.

RoseGold Diamond: Egy kifinomult, modern megjelenést kölcsönző választás, amely elegáns rose gold kerettel büszkélkedik.

Ne feledd, minden szemüveg mellé jár egy ajándék fekete vagy parafa tok, illetve egy törlőkendő!

Ha pedig megnéznéd, hogy hogyan áll bármelyik, ne habozz írni nekünk bármilyen felületen!

De miért Fontos a Megfelelő kékfényszűrős szemüveg Választás?

A megfelelő kékfényszűrő szemüveg kiválasztása kulcsfontosságú. Fontos figyelembe venni a keret formáját, a lencsék minőségét és a szemüveg kényelmét.

Egy jól megválasztott szemüveg nem csak a szem védelmét biztosítja, hanem hozzájárul a mindennapi kényelemhez és a munkahelyi produktivitáshoz is!

 

Videó a kékfényről:

Kékfény és hatásai

Megosztás:

FEL