3 ok, amiért télen se feledkezz meg a napszemüvegről!
téli napszemüveg viselés

3️⃣ ok, amiért télen se feledkezz meg a napszemüvegről! 😎

A hidegebb téli hónapokban sokan elhanyagolják a napszemüveg használatát, gondolva, hogy a napsütés csökkenése miatt nincs szükség rá, pedig télen is szükségünk van napszemüvegre!

Azonban tévedés lenne figyelmen kívül hagyni a téli napsugárzás káros hatásait. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért fontos télen is hordani napszemüveget, és milyen előnyökkel járhat, ha hordunk napszemüveget a szemünk és általános egészségünk szempontjából. Erről egy TikTok videónkat is megnézhetitek, ha röviden érdekel a téma.

  1. A vakító hó és az intenzív téli fények

A téli hóesés varázslatos látványt nyújt, de szemünknek nem tesz jót. A napfény ugyanúgy, vagy akár erősebben is verődik vissza a hó felületről, mint a vízről. Ennek eredményeként a hóvakság kockázata jelentősen megnő.

A hóvakság egy olyan állapot, amikor a szemek ideiglenesen elvesztik a normális látásukat a túlzott UV-sugárzás miatt. A megfelelő napszemüveg kiválasztása elengedhetetlen ebben a helyzetben. A szűrt UV-sugarak és a csökkentett vakító fény segítenek megelőzni a hóvakságot, így biztonságosabban vezethetünk, és a szemeinket is óvjuk.

 

  1. UV-sugárzás különösen rossz hatással van az érzékeny szeműekre

Egy jó minőségű napszemüveg 100%-os UV-szűrést nyújt, minimalizálva ezzel a szemre gyakorolt káros hatásokat. Ez különösen fontos azoknak, akik érzékenyek a napfényre vagy olyan szembetegségekben szenvednek, mint a szürkehályog, amelynek kialakulása szintén kapcsolatba hozható az UV-sugárzásnak való hosszú távú kitettséggel.

 

  1. A hideg és szeles időjárás szemszárazságot okozhat

A téli időjárás gyakran hoz magával hideg szeleket, és a szabadban tartózkodás során a szem ki van téve a hideg levegőnek és a szélnek. Ez szárító hatású lehet, és kellemetlenségeket okozhat, például a szem kipirosodását, viszketését, könnyezését.

A napszemüveg nemcsak a fényt szűri megfelelően, hanem védelmet is biztosít a hideg és a szél ellen. Ezáltal segít megelőzni a szemszárazságot és a kényelmetlenségeket, valamint védelmet nyújt a hideg időjárás kellemetlen hatásaival szemben.

Télen sem szabad elfeledkeznünk a napszemüveg használatáról. Az intenzív téli fények, az UV-sugárzás és a hideg időjárás mind kihívások elé állíthatják szemünket. Egy megfelelően kiválasztott napszemüveg nem csupán divatos kiegészítő, hanem elengedhetetlen eszköz a szemvédelem terén is. Tehát, ne felejtsük el a napszemüveget a téli napokon sem, és gondoskodjunk szemünk egészségéről és védelméről.

A téli időjárásban az alábbi fa napszemüvegeinekt ajánljuk: 

ClassyTwist – Blue: Ez egy átmenetes szemüveg, ami nem sötétíti le teljesen a látképet, így tökéletes vezetős napszemüveg mindne időre, de a téli időjárásban ajánljuk a legjobban.

ClassyTwist – Brown: Ez is egy átmenetes napszemüveg, annyi különbséggel, hogy meleg árnyalatú lencséi miatt kellemes meleg színben láthatod a környezetet.

Ha pedig polarizált lencsékre vágynál az alábbi fa napszemüvegeket ajánljuk: WoodenGlasses, Forever Young – Black, AllBlack – Bruce.

Megosztás:

FEL